TEAM
MARIT, Pien en Loor
BRENDA & TIMO
HUBERT & REDA
MIKA & HERVÉ 

21 jaar geleden verhuisde Marit, met haar partner en de 6 weken oude Pien naar Frankrijk. In 2003 kwamen ze op Saint Paul terecht waar ze nu woont met haar dochters Pien en Loor.  

In de gebouwen werden gites gemaakt en in het pijnboombos vonden de ingerichte tenten een schaduwrijke plek.

Ieder jaar wordt er met man en macht gewerkt op alles nog beter en mooier te krijgen. Gelukkig is Marit's vriend Jean er veel om, naast zijn werk in Nederland, overal mee te helpen. Zo zijn er vorig jaar 2 safaritenten bij gekomen. In 2020 staan alle tenten op vlonders, hebben ze een wateraansluiting in de keuken en zijn ook de andere tenten vernieuwd. Het zwembad is opnieuw getegeld en gevoegd: je zou er bijna nu al inspringen! De douches van de tenten zijn gerenoveerd, er is weer geschilderd, geklust en getimmerd, kortom... never a dull moment! 

De omliggende wijngaarden zijn nog volop in productie maar niet meer in Marit's bezit. Wel de lusten maar niet de lasten! 

In 2018 en 2019 waren Brenda en Timo er om het Saint Paul Team versterken door voor jullie te koken! Timo is degene met ruime kookervaring en Brenda is zijn onmisbare rechterhand. Op hun bucketlist staat dat ze ooit een toeristisch bedrijf in Frankrijk willen opzetten dus met veel plezier 'oefenen' ze op Saint Paul.

 

Het is iedere keer top wat op tafel komt en dit jaar werden de activiteiten aangevuld met de 'Bubbels, Beer en Burgers' avonden aan het zwembad. Wat was dat leuk!

Dit jaar komt Timo weer, Brenda heeft een andere baan. Nu maar even afwachten op de nieuwe corona-ontwikkelingen en de regels die we van de zomer in acht moeten nemen. We zijn flexibel!

Hubert werkt al jaren op het domaine. Eerst in de wijngaard maar zijn passie ligt bij de eeuwenoude olijfbomen, de andere fruitbomen en de moestuin (appels, kersen, granaatappels, peren, abrikozen, tafeldruiven, tomaten, paprika's, veel uien ...etc). Samen met zijn zoon Reda  onderhouden ze de moestuin, die ons weer voorziet van de ingerdienten voor de table d'hotes en verse munt en andere kruiden. Verder snoeit hij tijdig o.a. de Oleanders, zodat de bezoekers van Saint Paul worden verwelkomd door een prachtige bloemenhaag! 

De liefde tussen de Roemeense Mika en de van oorsprong Armeense Hervé bloeide op in de discotheek van Marseillan Plage. Samen werkten ze hard aan hun droom en zijn ze inmiddels eigenaar van 3 Boulangerie/Patisserie winkels in Meze en ze zorgen er in de zomer voor dat er iedere dag heerlijk, vers geurend brood bezorgd wordt. Croissants en Pain au Chocolats maar natuurlijk ook Brioches, Rozijnenbroodjes, Spelt en allerlei andere soorten bruin brood en knapperige stokbroden in alle soorten en maten. Op woensdag bezorgen ze de home-made pizza's op Saint Paul.

Maar.....je moet natuurlijk altijd iets te wensen hebben en Mika's wens is ooit een Patisserie in Nederland te beginnen. Met hun achternaam zal het wel lukken... die is nl. Dekker! 

 

BOEKEN

 

"Marit heeft twee boeken geschreven over haar ervaringen als Nederlandse in Zuid-Frankrijk. De problemen met de gefrustreerde chauvinistische Franse autoriteiten en bijzondere zomergasten worden hierin op zeer geestige wijze door haar beschreven. Hilarisch! Voor iedere gast een must om te lezen".

 

- Elsbeth van Rijckevorsel-

 

Haar eerste boek "Sprong in het diepe" gaat over het verhuizen naar Frankrijk en de eerste jaren op "La Borio" en de verhuizing naar Saint Paul. Het is alleen verkrijgbaar op het Domaine. Het vervolg "De Achteruitrijvogel" kun je hier via Bol.com bestellen.

 

Beide boeken geven een goed beeld hoe het is om alles op te geven en voor het onbekende te gaan. Geen relaxt leventje met een glas wijn onder de olijvenboom maar non-stop keihard werken voor een onzeker bestaan.

Op persoonlijke en grappige wijze vertelt Marit over haar belevenissen met de toeristen en de wijn, de Franse mentaliteit en alle ups en downs. Er zijn veel hindernissen te overwinnen, maar uiteindelijk wint de vrijheid, het avontuur en het heerlijke klimaat.

Wie droomt hier nou niet van: het roer om in optima forma.

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon