TEAM
IMG_5661_edited.jpg
MARIT, Pien en Loor
tarbouriech St_edited.jpg
HUBERT & REDA
Koek en Zopie
MIKA & HERVÉ 

23 jaar geleden verhuisde Marit, met haar partner en de 6 weken oude Pien naar Frankrijk. In 2003 kwamen ze op Saint Paul terecht waar ze nu woont met haar dochters Pien en Loor.  

In de oude gebouwen werden gites gemaakt en in het pijnboombos vonden de ingerichte tenten een schaduwrijke plek.

Ieder jaar wordt er met man en macht gewerkt op alles nog beter en mooier te krijgen, en ook voor dit najaar en winter staan er weer veel veranderingen op stapel. Gelukkig is Marit's vriend Jean er veel om, naast zijn werk in Nederland, overal mee te helpen. De tenten zijn recentelijk allemaal vernieuwd, ze staan allemaal op vlonders en in iedere tent is een wateraansluiting.

De omliggende wijngaarden zijn nog volop in productie maar niet meer in Marit's bezit. Wel de lusten maar niet de lasten! 

Saint Paul le Marseillais ondersteunt de locale producteurs. Dat geldt niet alleen voor de wijn maar ook voor alle andere produkten die we hier gebruiken.

Daar houden we rekening mee met ons eten en drinken maar er is meer. Denk dan aan Savon de Marseille voor de schoonmaak, de plaatselijke stomerij voor het beddengoed, een locaal biertje en natuurlijk is er veel contact met restaurants in de buurt.

Indirekt allemaal betrokken bij het Saint Paul Team.

Hubert werkt al jaren op het domaine. Eerst in de wijngaard maar zijn passie ligt bij de eeuwenoude olijfbomen, de andere fruitbomen en de moestuin (appels, kersen, granaatappels, peren, abrikozen, tafeldruiven, tomaten, paprika's, veel uien ...etc). Samen met zijn zoon Reda  onderhouden ze de moestuin, die ons weer voorziet van de ingredienten en kruiden voor de table d'hotes en verse munt voor de thee.

 Verder snoeit hij tijdig o.a. de Oleanders, zodat de bezoekers van Saint Paul worden verwelkomd door een prachtige bloemenhaag! 

De liefde tussen de Roemeense Mika en de van oorsprong Armeense Hervé bloeide op in de discotheek van Marseillan Plage. Samen werkten ze hard aan hun droom en zijn ze inmiddels eigenaar van 3 Boulangerie/Patisserie winkels in Meze en ze zorgen er in de zomer voor dat er iedere dag heerlijk, vers geurend brood bezorgd wordt. Croissants en Pain au Chocolats maar natuurlijk ook Brioches, Rozijnenbroodjes, Spelt en allerlei andere soorten bruin brood en knapperige stokbroden in alle soorten en maten. 

Maar.....je moet natuurlijk altijd iets te wensen hebben en Mika's wens is ooit een Patisserie in Nederland te beginnen. Met hun achternaam zal het wel lukken... die is nl. Dekker! 

 

Bienvenue au mon petit paradis

BOEKEN

 

"Marit heeft twee boeken geschreven over haar ervaringen als Nederlandse in Zuid-Frankrijk. De problemen met de gefrustreerde chauvinistische Franse autoriteiten en bijzondere zomergasten worden hierin op zeer geestige wijze door haar beschreven. Hilarisch! Voor iedere gast een must om te lezen".

 

- Elsbeth van Rijckevorsel-

 

Haar eerste boek "Sprong in het diepe" gaat over het verhuizen naar Frankrijk en de eerste jaren op "La Borio" en de verhuizing naar Saint Paul. Het is alleen verkrijgbaar op het Domaine. Het vervolg "De Achteruitrijvogel" kun je hier via Bol.com bestellen.

 

Beide boeken geven een goed beeld hoe het is om alles op te geven en voor het onbekende te gaan. Geen relaxt leventje met een glas wijn onder de olijvenboom maar non-stop keihard werken voor een onzeker bestaan.

Op persoonlijke en grappige wijze vertelt Marit over haar belevenissen met de toeristen en de wijn, de Franse mentaliteit en alle ups en downs. Er zijn veel hindernissen te overwinnen, maar uiteindelijk wint de vrijheid, het avontuur en het heerlijke klimaat.

Wie droomt hier nou niet van: het roer om in optima forma.

IMG_3004_edited.png