TEAM
IMG_5661_edited.jpg
MARIT, Pien en Loor

Al sinds 1998 in Frankrijk. Toen op zoek naar het perfecte huis, met veel ruimte er omheen, om mensen te kunnen ontvangen en een topvakantie te bieden. Dochter Pien was 6 weken oud.

 

Na het opknappen en met veel plezier draaien van het eerste bedrijf, kwam in2003 Saint Paul le Marseillais op  het pad. Inmiddels met tweede dochter Loor (2001) werd een nieuwe droom weer werkelijkheid: toerisme, een eigen wijngaard, veel mediterraane zon, dichtbij de kust en toch volop ruimte en groen, zonder buren.

 

Er kwamen gites in een deel van de gebouwen en in het pijnbomenbos staan de ingerichte tenten in de broodnodige schaduw.

 

Marit vind het in de watten leggen van mensen nog altijd heerlijk, gecombineerd met decoreren en iedere keer weer beter en mooier maken van het hele domein, het is nooit af.

 

Door het grote succes met het organiseren van (Franse) bruiloften wordt nu de huidige werkplaats gedeeltelijk 'feestzaal' voor de evenementen (zie INSTA saintpaullemarseillais)

 

De omliggende wijngaarden zijn nog volop in productie maar niet meer in Marit's bezit. Wel de lusten maar niet de lasten! 

HUBERT & REDA

Hubert werkt al jaren op het domaine. Eerst in de wijngaard maar zijn passie ligt bij de eeuwenoude olijfbomen, de andere fruitbomen en de moestuin (appels, kersen, granaatappels, peren, abrikozen, tafeldruiven, tomaten, paprika's, veel uien ...etc).

Samen met zijn zoon Reda  onderhouden ze de moestuin, die ons weer voorziet van de ingredienten en kruiden voor onze keuken en verse munt voor de thee.

 

Verder snoeit hij tijdig o.a. de Oleanders, zodat de bezoekers van Saint Paul worden verwelkomd door een prachtige bloemenhaag! 

MIKA & HERVÉ 

De liefde tussen de Roemeense Mika en de van oorsprong Armeense Hervé bloeide op in de discotheek van Marseillan Plage.

 

Samen werkten ze hard aan hun droom en zijn ze inmiddels eigenaar van 3 Boulangerie/Patisserie winkels in Meze en ze zorgen er in de zomer voor dat er iedere dag heerlijk, vers geurend brood bezorgd wordt. Croissants en Pain au Chocolats maar natuurlijk ook Brioches, Rozijnenbroodjes, Spelt en allerlei andere soorten bruin brood en knapperige stokbroden in alle soorten en maten. 

Maar.....je moet natuurlijk altijd iets te wensen hebben en Mika's wens is ooit een Patisserie in Nederland te beginnen. Met hun achternaam zal het wel lukken... die is nl. Dekker! 

 

Bienvenue au mon petit paradis

BOEKEN

 

"Marit heeft twee boeken geschreven over haar ervaringen als Nederlandse in Zuid-Frankrijk. De problemen met de gefrustreerde chauvinistische Franse autoriteiten en bijzondere zomergasten worden hierin op zeer geestige wijze door haar beschreven. Hilarisch! Voor iedere gast een must om te lezen".

 

- Elsbeth van Rijckevorsel-

 

Haar eerste boek "Sprong in het diepe" gaat over het verhuizen naar Frankrijk en de eerste jaren op "La Borio" en de verhuizing naar Saint Paul. Het is alleen verkrijgbaar op het Domaine. Het vervolg "De Achteruitrijvogel" kun je hier via Bol.com bestellen.

 

Beide boeken geven een goed beeld hoe het is om alles op te geven en voor het onbekende te gaan. Geen relaxt leventje met een glas wijn onder de olijvenboom maar non-stop keihard werken voor een onzeker bestaan.

Op persoonlijke en grappige wijze vertelt Marit over haar belevenissen met de toeristen en de wijn, de Franse mentaliteit en alle ups en downs. Er zijn veel hindernissen te overwinnen, maar uiteindelijk wint de vrijheid, het avontuur en het heerlijke klimaat.

Wie droomt hier nou niet van: het roer om in optima forma.

IMG_3004_edited.png