top of page

ETEN EN DRINKEN

Met de reis naar Saint Paul le Marseillais, reis je ook meteen naar een stuk van Frankrijk waar alles te krijgen is.

Talloze grote en kleine restaurants in de omgeving, 'eetmarktjes' waar de locale producteurs hun spullen laten proeven, strandtenten waar je kan kiezen tussen een salade of een heerlijk gegrilde vis en op de vele lokale markten koop je de lekkerste ingrediënten. De hele streek is bekend om de visvangst en oester- en mosselteelt.

Wijn

"Ons" departement - de Herault -, is nummer 34 en genoemd naar de rivier de Herault die erdoor stroomt. Het departement de Herault  is onderdeel van de Regio Occitanie. Je bent hier ook meteen in de meest uitgebreide  wijnstreek van Frankrijk.

Grote wijnhuizen zoals Paul Mas maar ook kleine wijnboeren waar je de wijn rechtstreeks uit de vaten kan proeven, het is er allemaal.

Op Saint Paul staan verschillende wijnen op de kaart en natuurlijk kan je ook zelf naar een wijndomein voor een rondleiding. Hiernaast wat tips.

Table d’hôtes

Op de dag van aankomst in het hoogseizoen (tot 26 augustus) zorgen wij voor een lekker hapje en drankje. Je hoeft niet weer de auto in om naar een restaurant te rijden of zelf aan de slag ... het is tenslotte vakantie! Uiteraard is dit voor klein en groot.

Op ons schaduwrijke, gezellige terras onder de moerbeibomen  of bij het zwembad kan je, in alle rust genieten van een latte macchiato, cafe au lait, verse muntthee (uit eigen moestuin) of een fles wijn afkomstig uit een van de omliggende wijngaarden.

Verder hebben we een lijst met allerlei leuke 'eetmarkjes', de beste en leukste (maar goed verstopte) restaurantjes om ons heen: je komt tijd te kort.


Le St Barth Comptoir de degustation..

Aan de rand van de lagune de Thau kan je oesters en mosselen eten op een droomplek. De familie Tarbouriech kweekt al 3 generaties oesters op deze locatie. Hun speciale, roze oesters zijn een must: met behulp van zonnepanelen worden de getijden nagebootst zodat de smaak en textuur van de oesters goed ontwikkeld wordt, wat heeft geleid tot een groot succes. Een superplek en een aanrader; op een steenworp afstand.

St Barth Comptoir de degustation huitres

Impressie

bottom of page