OVER St. PAUL LE MARSEILLAIS

Vlakbij het plaatsje Mèze in de zonnige Zuid Franse Languedoc (Occitanie) waar de glooiende wijngaarden reiken tot de Middellandse zee, ligt het Domaine Saint Paul le Marseillais, 8 hectare groot. Aan de Via Domitia, een oude Romeinse weg die de verbinding was tussen Italië en Spanje. Precies op de plaats waar nu Saint Paul le Marseillais ligt, ontstond eeuwen geleden een herberg. Een plek waar de mensen konden uitrusten en bijkomen, om vervolgens weer verder te reizen. Wat dat betreft is alles bij het oude gebleven.

 

 

 

Domaine Saint Paul le Marseillais ligt in het hart van wijngaarden, pijnboombossen, fruit- en olijfbomen, op een steenworp afstand van het vissers- en wijnplaatsje Mèze, wat bekend staat als leverancier van schaal- en schelpdieren, verse vis en natuurlijk volop wijn. 

Zowel op het domein zelf als in de directe omgeving, is er veel te ondernemen, te bekijken en te doen: van hutten bouwen tot naar het strand, van heerlijk eten tot brocantedorpen bezoeken: voor ieder wat wils. Pezenas, Sète en Montpellier in de buurt, net als talloze kleine dorpjes met alles erop en eraan.

Impressie

  • Grey Facebook Icon
  • Grey YouTube Icon
  • Grey Instagram Icon