top of page

OVER St. PAUL LE MARSEILLAIS

Op een steenworp afstand van het Mediterrane vissers- en wijnplaatsje Meze, ligt Domaine Saint Paul le Marseillais. Al eeuwen lang verstopt tussen wijngaarden en pijnboombossen, aan de Romeinse Via Domitia, wat vroeger een handelsweg tussen Italie en Spanje was. Hier is nog maar een wandelpad van over. 

Domaine Saint Paul le Marseillais ligt nog steeds in het hart van de wijngaarden en pijnboombossen. Op het domein heeft Marit een agrarische exploitatie met fruitbomen, olijfbomen, groente en kruiden. Er wordt zoveel mogelijk biologisch of in ieder geval natuurvriendelijk gewerkt. De paarden zorgen voor de bemesting van de moestuinen en de oester- en mosselschelpen die van de schaal-en schelpdieren leveranciers uit Meze komen, worden gebruikt om de paden te verharden.

 

 

 

tripadvisor

30pluskids

frankrijk.nl

Zowel op het domein zelf als in de directe omgeving, is veel te ondernemen, te bekijken en te doen: het strand met de kilometers zand en de hippe strandtenten, heerlijk eten bij de talloze restaurantjes en barretjes, wijn proeven op bij de wijnboeren in de omgeving, slenteren over de brede boulevards van Montpellier, je verliezen in het brocantestadje Pezenas, je verbazen over de vissersschepen in Sete. Een zeilboot huren, leren (kite)surfen, kanoeen, wandelen en fietsen.

Of... gewoon niets doen: languit liggen bij je tent of gite, bij het zwembad, onder de vijgenboom... Een duik in het zwembad, een potje jeu-de-boule, een cafe au lait en een glaasje wijn...

Franser wordt het niet. 

bottom of page