top of page
bienvenue-welcome
la piscine, our pool, zwembad
get together in one of the gardens
devil is in the details
boulodrome-jeudeboule
olijven en zon
drone saint paul overzicht
la vigne
Uitzicht op de wijnranken
Tenten

tripadvisor

30pluskids

frankrijk.nl

 

OVER Domaine St. PAUL LE MARSEILLAIS

Op een steenworp afstand van het Mediterrane vissers- en wijnplaatsje Meze, ligt Domaine Saint Paul le Marseillais. Al eeuwen lang verstopt tussen wijngaarden en pijnboom- bossen, aan de Romeinse weg de 'Via Domitia', wat vroeger een handelsweg tussen Italie en Spanje was. Hier is nog maar een wandelpad van over. 

Domaine Saint Paul le Marseillais ligt nog steeds in het hart van de wijngaarden en pijnboombossen. Op het domein heeft Marit een agrarische exploitatie met o.a. vijgen, olijfbomen, fruit, groente en kruiden. Dit zorgt voor vers fruit en verse groente tijdens het hoogseizoen. Er wordt zoveel mogelijk biologisch of in ieder geval natuurvriendelijk gewerkt. De paarden zorgen voor de bemesting van de moestuinen en de oester- en mosselschelpen die van de schaal-en schelpdieren leveranciers uit Meze komen, worden gebruikt om de paden te verharden.

 

 

 

Zowel op het domein zelf als in de directe omgeving is veel te ondernemen, te bekijken en te doen: het strand met de kilometers zand en de hippe strandtenten, heerlijk eten bij de talloze restaurantjes en barretjes, wijn proeven bij de wijnboeren in de omgeving, slenteren over de brede boulevards van Montpellier, je verliezen in het brocantestadje Pezenas, je verbazen over de vissersschepen in Sete. Een zeilboot huren, peddelen, (kite)surfen, kanoeen, wandelen en fietsen.

Of... gewoon niets doen: languit liggen bij je tent of gite, bij het zwembad, onder de vijgenboom... Een duik in het zwembad, een potje jeu-de-boule, een cafe au lait en een glaasje wijn.

Franser wordt het niet. 

bottom of page